Η φτωχοποίηση του νότιου τομέα της Αθήνας

Η φτωχοποίηση του νότιου τομέα της Αθήνας

του Αλέξανδρου Αρβανιτάκη*
Οι δήμοι του Νοτίου Τομέα της Αθήνας βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο ενός στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου που τα συστημικά κόμματα έχουν επιλέξει για την πατρίδα μας, το οποίο εστιάζει μόνο στον τουρισμό και την οικοδομή. Όσοι διαβιούμε στα νότια βρισκόμαστε απέναντι στο ενδεχόμενο να πρέπει να γίνουμε εσωτερικοί «πρόσφυγες», καθώς βιώνουμε μια πρωτοφανή φούσκα στις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων, παράλληλα με το γενικότερο κύμα ακρίβειας που ισοπεδώνει μισθούς και συντάξεις.
Δυστυχώς η προοπτική που μας υπόσχονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι το να γίνουμε φιλοξενούμενοι στον ίδιο μας τον τόπο, ως φθηνό εργατικό δυναμικό πέριξ των επενδύσεων του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου. Ταυτόχρονα, η ποιότητα ζωής στις περιοχές μας επιδεινώνεται από το επερχόμενο ξεπούλημα μέσω πλειστηριασμών 700.000 κατοικιών από τα funds, την όλο και διευρυνόμενη ανισοκατανομή του εθνικού εισοδήματος, την έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας για την οικογένεια, την ανασφάλεια λόγω εγκληματικότητας. Μια σταδιακή φτωχοποίηση των μικρών και μεσαίων στρωμάτων υπέρ μιας κλειστής ελίτ και μερικών δεκάδων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, σε εθνικό επίπεδο, προωθείται η αλλοίωση των παραδοσιακών αξιών του Ελληνισμού μέσω των ΜΜΕ αλλά και της εκπαίδευσης, το οριστικό ξεπούλημα της Μακεδονίας και οι μεθοδευόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου» με διακομματική συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, απειλώντας την ίδια μας την εθνική υπόσταση.
Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις καταθέτουμε τις προτάσεις μας προς όφελος της κοινωνίας και της Πατρίδας. Χρειαζόμαστε:
– Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης με έμφαση στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
– Προστασία της πρώτης κατοικίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω μιας δημόσιας bad bank και δυνατότητα κατά προτεραιότητα αγοράς των δανείων από τους δανειολήπτες.
– Εφαρμογή ενός αναπτυξιακού μοντέλου με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και επίκεντρο την περιφέρεια.
– Ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικογένειας με δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών και ισχυρή επιδότηση των βασικών αναγκών των νέων οικογενειών.
– Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με στόχο την εξάλειψη της ιδιωτικής δαπάνης των πολιτών.
– Χάραξη ισχυρής αποτρεπτικής στρατηγικής απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις με άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας σε χωρικά ύδατα (με επέκτασή τους στα 12 ν.μ.) και ΑΟΖ (οριοθέτησή της έως το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου).
Με τα παραπάνω προτάγματα απευθύνομαι σε εσάς, τους συμπολίτες που αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις του Ελληνισμού με τον ίδιο τρόπο, να στηρίξετε την Πολιτική Πρωτοβουλία που επιδιώκει να αποτελέσει τη φωνή των συμπολιτών μας που δεν ακούγεται η φωνή τους.
* Υποψήφιος Β3 Νότιου τομέα Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *