Η Χριστιανική Δημοκρατία στις εκλογές

Η Χριστιανική Δημοκρατία στις εκλογές

του Κωνσταντίνου Μπλάθρα

Τελικά, ο κύβος ερρίφθη! Η Χριστιανική Δημοκρατία παρεμβαίνει άμεσα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια απουσίας από τις κάλπες. Ο λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία είναι η βαθειά και πρωτοφανής κρίση που περνάει η χώρα μας, η οποία εκτός από κρίση οικονομική, τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σωρευτικά σε κρίση εν γένει του πολιτικού συστήματος, σε κρίση συνακόλουθα εθνική, σε κρίση, εν τέλει, της ίδιας της Δημοκρατίας.
Μπροστά σε μια τέτοια πολιτική πραγματικότητα, η Χριστιανική Δημοκρατία, με ιστορία εβδομήντα χρόνων παρέμβασης στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας, με αφετηρία πάντοτε το Ευαγγέλιο, με αμείωτη αγωνιστικότητα, χωρίς εύκολους λαΐκισμούς, αποφάσισε να εμπλακεί για μία ακόμα φορά στον εκλογικό στίβο.
Μόνη μας φιλοδοξία είναι να ακουστεί αυτή η ευαγγελική άλλη φωνή, όπως την διατύπωσαν οι πρωτεργάτες του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, για Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Απελευθέρωση, μαζί και Εθνική Ενότητα και Ανεξαρτησία. Δυστυχώς, τίποτα από
τα παραπάνω σήμερα δεν είναι δεδομένο, σχεδόν πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στην οποία και οι αγώνες της Χριστιανικής Δημοκρατίας συνέβαλαν.
Το βάρος που μας αναλογεί σε αυτόν τον αγώνα είναι δυσανάλογο. Αφ’ ενός γιατί, νεώτεροι εμείς, δεν είμαστε στο ύψος των πρωτεργατών του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου γιατί έχουμε να παλέψουμε με ένα πανίσχυρο σύστημα που έχει στη διάθεσή του όλα τα βαρέα όπλα: μέσα ενημέρωσης και προπαγάνδας, μέσα χρηματοδότησης και ποδηγέτησης, πολιτικά «μέσα» εντός και εκτός χώρας.
Με αυτά τα δεδομένα, αποφασίσαμε να δώσουμε τον αγώνα μαζί με έναν ευρύτερο πολιτικό χώρο συναγωνιστών και φίλων, από τη Δημοκρατική Αναγέννηση και την ομάδα της Πολιτικής Πρωτοβουλίας. Κείμενα παρέμβασης σ’ αυτές, λοιπόν, τις εκλογές, δικά μας και των φίλων, θα βρείτε στις σελίδες μας (3, 4, 6-7, 8 και 9), κείμενα ανοιχτά και στη δική σας συνεισφορά, αλλά κυρίως στην αγωνιστική συμμετοχή όλων των αναγνωστών και των φίλων της εφημερίδας και του Κινήματός μας. Χωρίς την συνεισφορά του καθενός μας και όλων, ο αγώνας μας δεν έχει τρόπο να δώσει καρπούς.

Χριστιανική 13.4.2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *