Να μην ερημώσει η παραμελημένη Κοζάνη!

Να μην ερημώσει η παραμελημένη Κοζάνη!

του Θωμά Πλιάκη, ηλεκτρολόγου μηχανικού, υποψηφίου Εκλογικής Περιφέρειας Κοζάνης
Σήμερα η Κοζάνη είναι αντιμέτωπη με την χρόνια παραμέληση, οποία έχει οδηγήσει στην απαξίωση των υποδομών της και την υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της. Η γέφυρα κόσμημα της Δυτικής Μακεδονίας στα Σέρβια είναι κλειστή επ’ αόριστον. Ο σιδηρόδρομος, ο οποίος θα έπρεπε να παρέχει ποιοτικές και φθηνές μεταφορές στα πιο αδύναμα στρώματα των πολιτών και στην μεταφορά προϊόντων (π.χ. αγροτικών) για την διευκόλυνση των παραγωγών, είναι ανύπαρκτος. Η υποστελέχωση του ΕΣΥ που αναγκάζει του πολίτες να περιμένουν ώρες για να δουν κάποιον γιατρό ή να περιμένει σε ατελείωτες λίστες αναμονής. Το αεροδρόμιο του “Φίλιππου” έχασε την ευκαιρία να γίνει βάση για μια σχολή εκπαίδευσης πιλότων χάνοντας η τοπική κοινωνία κέρδη από την δραστηριότητά της. Το πολύπλοκο δημόσιο σύστημα σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία που έχει χτίσει και συντηρεί το παλιό πολιτικό σύστημα αποτελεί τροχοπέδη και παράγοντα παρακμής για τον όμορφο τόπο μας. Η εσπευσμένη απολιγνιτοποίηση που εξήγγειλε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της περασμένης τετραετίας για την περιοχή μας. Η χωρίς σχέδιο ενεργειακή μετάβαση σε συνδυασμό με τον πόλεμο, την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και του πληθωρισμού λόγω πανδημίας έγινε τρομερά και ανεύθυνα από την κυβέρνηση αισθητή στο πορτοφόλι των πολιτών.
Πάρα την προθυμία των ντόπιων να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει με τις μικρότερες δυνατές ζημιές εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την συμμετοχή τους στο σχέδιο αυτό, ώστε να προστατευθεί η εργασία τους και το μέλλον τους, η κυβέρνηση τους αγνόησε και αποφάσισε να δαπανήσει όλα τα κοδύλια γα την αγορά εξοπλισμού από τον εξωτερικό. Αντί να εξασφαλίσουμε εμείς την λειτουργία της βιομηχανίας στην Γερμανία ή στην Κίνα, αφήνοντας την δική μας βιομηχανία να αφανιστεί, να μεριμνήσουμε για την στήριξη της. Με την στήριξη της θα διασφαλίσουμε τις δουλειές, το μέλλον και την ευημερία των πολιτών της χώρας.
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα. Εμείς οι Μακεδόνες να δείξουμε ότι έχουμε δυνατότητες, εμπειρία και όρεξη για δουλειά για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε τόσα χρόνια και να κτίσουμε, όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και δεν θέλουμε να τον εγκαταλείψουμε για να ερημώσει. Επίσης, περήφανοι για την παράδοση και την ιστορία της πόλης μας, δεν θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην παρακμή και απαξίωση τους πολιτισμού μας, αφού αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την δημογραφική κρίση και δημιουργούν παράσιτα με τα επιδόματα τους. Θέλουμε για τα παιδιά μας να κληρονομήσουν αυτήν την παράδοση ώστε να μείνουν στον τόπο τους, στην όμορφη και ιστορική πατρίδα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *