Ο Γιάννης Ζερβός υποψήφιος στην Β1 περιφέρεια (βόρειος τομέας) Αθηνών

Ο Γιάννης Ζερβός υποψήφιος στην Β1 περιφέρεια (βόρειος τομέας) Αθηνών

Ο Ιωάννης Ζερβός του Στυλιανού και της Βεατρίκης Ιωάννας γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα με καταγωγή από τον Πειραιά και τη Μικρά Ασία.

Από τα μαθητικά του χρόνια γνώρισε το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας και εντάχθηκε στην μαθητική του οργάνωση (Ε.Χ.Ο.Μ. Ελληνική Χριστιανοσοσιαλιστική Οργάνωση Μαθητών) και στη συνέχεια στην οργάνωση νεολαίας (Ε.Χ.Ο.Ν. Ελληνική Χριστιανοσοσιαλιστική Οργάνωση Νέων) και στη φοιτητική κίνηση (Χ.Σ.Κ. Χριστιανοσοσιαλιστική Σπουδαστική Κίνηση). Από τότε αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Χριστιανική» της οποίας σήμερα είναι διευθυντής σύνταξης, ενώ μετείχε στη σύνταξη του περιοδικού της νεολαίας «Σημάδια».

Διετέλεσε Γραμματέας της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών (1993-2011) και έχει εκπροσωπήσει τη νεολαία της Χριστιανικής Δημοκρατίας σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Χριστιανικής Δημοκρατίας από το Α’ Συνέδριό της το 1979. Από το Η’ Συνέδριο του Κινήματος το 2015 και μετά εκλέγεται Πρόεδρος.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1990 ασκεί δικηγορία στην Αθήνα. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Η πίστωση» (Εκδόσεις «Ηπειρωτική» 1992), με εκλαϊκευτική παρουσίαση νόμων και νομολογίας.

Γνωρίζει την αγγλική, γαλλική και ρωσική γλώσσα. Από την τελευταία έχουν εκδοθεί δύο μεταφράσεις του από τις εκδόσεις «Μαΐστρος» : Ως παιδικό βιβλίο «Το παιδί στο έλατο του Χριστού» (2001) του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι (ένα κεφάλαιο από το «Ημερολόγιο του Συγγραφέα») και «Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος» (2008) του Λ. Τολστόι.

Έχει επιμεληθεί την έκδοση της «Χριστιανικής»: «Για μια Ευρώπη δικαιοσύνης. Κριτική και αντίσταση στην Ευρώπη των ανισοτήτων» (2019).

Κατοικεί στην Κηφισιά, όπου δραστηριοποιήθηκε ως γραμματέας του «Συλλόγου για τα δικαιώματα των πεζών Κηφισιάς».

Είναι πατέρας δύο γιών 24 και 27 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *