Ο Γιάννης Θωμάς (Γίγας) υποψήφιος στο νομό Ιωαννίνων

Ο Γιάννης Θωμάς (Γίγας) υποψήφιος στο νομό Ιωαννίνων

Γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του 60 έδειξε από πολύ νωρίς την αγάπη του για την τέχνη, την ιστορία και την πολιτική.
Από τα μαθητικά του χρόνια στο Γυμνάσιο συνεργάζεται στην έκδοση αναρχικού μαθητικού περιοδικού των δυτικών
προαστίων της Αθήνας και του Πειραιά.
Με την ίδρυση του θεσμού γίνεται πρώτος πρόεδρος δεκαπενταμελούς για δύο χρόνια, χωρίς να ανήκει σε καμιά κομματική νεολαία σε ένα από τα μεγαλύτερα λύκεια της χώρας με 800 μαθητές.
Με την είσοδό του στην Α.Σ. Καλών Τεχνών εκλέγεται συνεχώς στο συμβούλιο των φοιτητών από το πρώτο έτος (χωρίς κομματική στήριξη).
Πρωτοστατεί σε σειρά κινητοποιήσεων για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της σχολής, πρόβλημα δεκαετιών το οποίο και λύθηκε κατά την διάρκεια της πενταετούς φοίτησής του.
Πρωτοστατεί στην 10ετή κατάληψη του Φωτεινείου (γνωστού και ως Κτήριο Καλλιτεχνών) που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών.
Μέλος του Συντονιστικού όλων των μαθητικών και φοιτητικών καταλήψεων Αττικής του κινήματος του 1991.
Εκπροσωπεί την Α.Σ.Κ.Τ και την Ελλάδα με το έργο του (μαζί με την Α. Καρατζά) στην 3η Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των πρυτάνεων.
Σε έρευνα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” τη δεκαετία του 1990 χαρακτηρίζεται ο πιο επιτυχημένος εικαστικός της γενιάς του.
Εκπροσωπεί με το έργο του την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη μιας και είναι ο μοναδικός που γίνεται δεκτός από ευρωπαϊκή χώρα στην 2η Μπιενάλε του Νότου στο Καράκας της Βενεζουέλας.
Συμμετέχει στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας.
Αγιογραφεί με την σύντροφό του Π. Κούβαρη 19 Ιερούς Ναούς (τους περισσότερους στην Ήπειρο) και εκατοντάδες φορητές εικόνες έχοντας ως βάση το εργαστήριο που διατηρεί από το 1997 στο Πολύδωρο Ιωαννίνων. Είναι από τους ελάχιστους που ιστορούν και με την αρχαία τεχνική της νωπογραφίας και της αυγοτέμπερας σε τοίχο.
Εργάζεται για τον τύπο πέντε συνολικά έτη (εφημερίδες: Θεσσαλονίκη, Athens News, Καθημερινή, Sport Day, κ.λπ.).
Συνδημιουργός του επιτυχημένου πρότζεκτ “Πρόσωπα” (prosopa.art).
Αγωνίστηκε κατά του σχεδίου Ανάν και υπέρ της ιδέας της Ένωσης Ελλάδας-Κύπρου.
Πάλεψε ενάντια στην επιβολή των μνημονίων (φωτογραφίζεται από τον θρυλικό Γ. Μπεχράκη σε μια από τις πιο καθοριστικές νύχτες).
Αγωνίστηκε στο πλευρό των εξεγερμένων κατοίκων της Κερατέας, κατά της ψευτομακεδονικής κρατικής οντότητας και της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αγωνίζεται κατά των εξορύξεων πετρελαίων στην Ήπειρο.
Πιστεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου στα πλαίσια της αποκέντρωσης, της αποανάπτυξης και του κοινοτισμού. Αγωνιά για την τύχη των εκτός Ελλαδικών συνόρων, Ελλήνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *