Ο Σπύρος Παπαγιαννόπουλος, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας

Ο Σπύρος Παπαγιαννόπουλος, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 13/11/1957. Σπουδές/Απόφοιτος ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου.

Από το 1983 που απoφοίτησα αφού είχε προηγηθεί η στρατιωτική θητεία εργάστηκα σε παραγωγές της ΕΡΤ, σε βιντεοπαραγωγές, όπου ήρθα σε επαφή με πολλούς σκηνοθέτες όπως ο Σακελλάριος, ο Φώσκολος και πολλοί άλλοι, σε θέατρα μεταξύ των οποίων το “Πολύτεχνο” του Ιωακειμίδη και το “Εθνικό” σε μία παραγωγή της αγριόπαπιας του Ίψεν.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 άλλαξα επαγγελματικό προσανατολισμό και εργάστηκα στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης έως πρόσφατα. Η πολιτική αφύπνιση ήρθε στο Γυμνάσιο με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δεν ήμουν στα γεγονότα αλλά τα έζησα έντονα.

Με την Μεταπολίτευση συμμετείχα ως ιδρυτικό μέλος στην δημιουργία της Π.Α.Μ.Κ το μαθητικό του ΠΑΣΟΚ καθώς και μέλος του Εθνικού συμβουλίου της Π.Α.Μ.Κ ως αντιπρόσωπος των περιοχών Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Ταύρου-Κουκακίου και Πετραλώνων, έως το 1976 οπότε και αποχώρησα από το κόμμα. Ανένταχτος κομματικά έκτοτε αλλά πάντα παρών στις κοινωνικές διεκδικήσεις και εθνικές ανησυχίες.

Στην Κεφαλλονιά βρεθήκαμε οικογενειακά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου Νικόλαου. Ο πατέρας μου ως εργολάβος δημοσίων έργων δραστηριοποιήθηκε στο νησί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953. Όταν ξαναγύρισε στην Κεφαλλονιά μετά από πολλές δουλειές και στο εξωτερικό στο οποίο έζησα κι εγώ δύο χρόνια στην Βεγγάζη της Λιβύης και δύο χρόνια στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, έβγαλε ρίζες εκεί και έτσι αποκτήσαμε και μεις την δεύτερη πατρίδα μας. Η πρώτη είναι η Σμύρνη, η αγαπημένη, από όπου ήρθαν ο παππούς και η γιαγιά και με τα πολλά εγκαταστάθηκαν στην Καλλιθέα όπου μένω έως σήμερα, γνήσιος Χαροκοπιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *