Σύνοψη εκλογικών προτεραιοτήτων

Σύνοψη εκλογικών προτεραιοτήτων

του Σπύρου Παπαγιαννόπουλου, υποψηφίου στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας
Ας επιχειρήσω μία τελευταία σύνοψη.
Το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από πολιτική-οικονομική κρίση, κρίση αξιών και γεωπολιτική αστάθεια. Ο κόσμος ξαναμοιράζεται. Οι αγορές τον ξαναμοιράζουν, όχι πλέον με κρατικά ή εθνικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά που πασχίζουν να εξαφανίσουν με την αλλοίωση της ιστορίας και προώθηση του άκρατου δικαιωματισμού, του ατομοκεντρισμού, με συνέπεια την διάλυση οποιασδήποτε κοινωνικής συνοχής.΄Ολοι είμαστε προϊόντα.
Ξεχάσαμε το ναι στην Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη χορεύει στον ρυθμό που της τραγουδάνε οι αγορές και φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Εμείς έχουμε μετατραπεί σε αποικία χρέους με την επιβολή των μνημονίων [όλων των χρωμάτων].
Ξεπουλήσαμε και ξεπουλάμε διαρκώς τις εναπομείνασες δημόσιες υποδομές ή τις εξαθλιώνουμε με τραγικές συνέπειες όπως συνέβη με την τραγωδία των Τεμπών. Πρόσφατα περάσαμε στο ξεπούλημα των μικρομεσαίων ιδιοκτησιών με την μαζική ενεργοποίηση των πλειστηριασμών στα λεγόμενα funds. Ακολουθεί ο εθνικός πλούτος, ορυκτός και υποθαλάσσιος. Δεν ξεχνάμε τις Σκουριές.
Στην Πολιτική Πρωτοβουλία μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματικό και προεκλογικό λόγο των μεγάλων κομμάτων.
Η απολεσθείσα εθνική κυριαρχία [και] με την επιβολή των μνημονίων, τα σχέδια για Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη. Η επικαιρότητα με τα γεγονότα στην Χιμάρα κατά της Εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου μας έδειξε τι σημαίνει η διαρκής υποχωρητικότητα στις απαιτήσεις των γειτόνων και η πλήρης υποταγή στις εντολές της πρεσβείας. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική πολιτική που ασκούμε. Είναι απαραίτητο να επανέλθουμε με αξιοπρεπή και δυναμική παρουσία, να απλώσουμε τις συμμαχίες μας με βάση πάντα το εθνικό συμφέρον αλλά και τον σεβασμό και την αλληλεγγύη.
Μας απασχολεί το δημογραφικό πρόβλημα, η συρρίκνωση του Ελληνισμού και το φευγιό των νέων μας στο εξωτερικό σε αναζήτηση μέλλοντος, μέλλον που ένα σύγχρονο κράτος υποχρεούται να παράσχει στους πολίτες του. Νέοι μορφωμένοι που θα βοηθούσαν πολύ την χώρα στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων καινοτομίας, ενέργειας, διατροφής..
Μας απασχολεί η ερημοποίηση της επαρχίας και πως θα επέλθει η παραγωγική ανασυγκρότηση και διατροφική επάρκεια με ισορροπία στο περιβάλλον. Η τουριστική μονοκαλλιέργεια και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο φυτώριο ανεμογεννητριών δεν είναι λύση.
Μας απασχολεί η αμυντική θωράκιση και η αποτρεπτική ισχύς της χώρας σε αυτούς του επικίνδυνους καιρούς.
Η κατοχύρωση της ΑΟΖ και η επέκταση των χωρικών υδάτων σύμφωνα και με το διεθνές δίκαιο.
Η διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων, η διασύνδεση της με την ελάφρυνση του απεχθούς χρέους.
Η αποκατάσταση και βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Μας απασχολεί το κράτος πρόνοιας, η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, η προστασία του κυττάρου δηλαδή της
οικογένειας. Η έξαρση της βίας και η νεανική εγκληματικότητα.
Μας απασχολεί μία νέα συνείδηση, η ενότητα του λαού, η επανεμφάνιση και ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα και
η συμμετοχή του στην λήψη αποφάσεων. Με αμετάκλητα δημοψηφίσματα. Με διασύνδεση των δημοτικών και
περιφερειακών θεσμών με την κυβέρνηση.
Η ελευθερία μας και η υπεράσπιση της ταυτότητας μας ως λαού και της διαχρονίας μας ως έθνους.
Η Ελλάδα που αγαπάμε αξίζει καλύτερη τύχη.
Σύνοψη είπα οπότε ας κλείσω εδώ. Σας ευχαριστώ και καλή ψήφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *