Να παραμείνουμε ανυπότακτοι!

Να παραμείνουμε ανυπότακτοι!

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, σε κοινή εκδήλωση με την παρουσία μελών και φίλων, ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» Θεόδωρος Ε. Παντούλας, ο συντονιστής της συλλογικότητας «Πολιτική Πρωτοβουλία» Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» Γιάννης Ζερβός ανακοίνωσαν την πρόθεση των κινήσεών τους να μετάσχουν στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 από κοινού σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στο κοινό κείμενο των θέσεων τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Το σύστημα επιμένει να μας πείσει ότι η πορεία αυτή είναι μονόδρομος και ότι η υποτέλεια είναι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Εμείς επιμένουμε ότι ο αγώνας για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι εφικτός και επιβάλλεται περισσότερο παρά ποτέ. Με αφορμή τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέτωπο του «ΟΧΙ», ένα κίνημα αντίστασης και απελευθέρωσης της χώρας από την εξάρτηση, την παρακμή και την υποτέλεια. Είναι καιρός να βοηθήσουμε όλοι σ’ αυτήν την προσπάθεια. Να παραμείνουμε ανυπότακτοι.

Απαιτούμε απελευθερωτικό αγώνα για τη Δημοκρατία μας, για να σταματήσει να είναι απλό, τυπικό, συμβατικό, συστημικό μέσο διακυβέρνησης των μαζών. Για να οικοδομηθεί μια νέα ελπιδοφόρα δυναμική για κοινωνική δικαιοσύνη, για λαϊκή κυριαρχία, για ανθρώπινη ελευθερία, για πατριωτική θωράκιση της χώρας με θεμέλιο τα δημοκρατικά ιδεώδη. Το όραμα απελευθέρωσης της χώρας μας απαιτεί αναγέννηση με ασφάλεια, ευημερία, αλληλοβοήθεια παντού. Να είμαστε κέντρο πολιτισμού παγκόσμιο, κέντρο υπεράσπισης της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου».

Αφού ανέπτυξαν τις κοινές θέσεις, οι εκπρόσωποι των κινήσεων επισήμαναν ότι η πρωτοβουλία τους αυτή δεν είναι ευκαιριακή, αλλά προϊόν προηγούμενης επαφής και συνεργασίας σε ειδικότερα θέματα. Η κοινή πρωτοβουλία θα συνεχιστεί, άσχετα με την έκβαση της επιδιωκόμενης συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το λόγο πήραν και άλλα μέλη και φίλοι των κινήσεων. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν και πήραν το λόγο ο Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γανναράς και ο καθηγητής κ. Ηλίας Φιλιππίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *